Sunday, 20 May 2012

Kuala Sepetang

Assalamualaikum ^_^

Setelah dekat sebulan anis duduk terperuk kat rumah,
akhirnya semalam sehari suntuk anis dapat keluar jalan2.. Yeeepeee!!
Ade kawan baik anis ni baru balik ke Taiping sebab cuti kerja, 
So, anis pun ajak la dia keluar. Dan dia bawak anis pergi sini..
Best sangat pergi sini. FYI, ni first time anis datang Kuala Sepetang dan dapat tengok kehidupan nelayan dekat sini. Cuaca time tu memang panas terik sangat-sangat. Tapi semua tu tolak tepi sebab nak tengok ikan punya pasal.heee
 Walaupun bau ikan dekat sini (dah nama pun tempat orang tangkap ikan kan), tapi serius best! 
Asyik sebut 'WOW' je dari awal sampai, hingga la nak balik.

Bot bawak balik tangkapan. Kalau korang nak beli direct dari nelayan pun boleh jugak. 
Dapat la murah sikit dari kita beli kat pasar. 
Macam-macam korang boleh dapat dekat sini. Sotong, udang, ketam, dan macam-macam jenis ikan ade. Datang la..
uncle baru balik.

Kalau dapat naik atas bot tu lagi best.. Tapi kaki tak sampai nak panjat naik..huuu
Ni la orang yang sanggup melayan kerenah anis walaupun panas terik..hehe
Sabar ye,, tak puas lagi nak tengok ikan tu.. 

Banyak kan ikan tengah jemur tu. 

Teruja tengok ikan kering yang banyak!












1 comment:

  1. wahh..best jalan 2 tepi laut...nyue pon suka

    ReplyDelete